Tractoren en veldhakselaars nemen het voortouw

Met John Deere Machine Synchronisatie kunnen machines tijdens het werk gegevens uitwisselen, en kunnen gebruikers van maaidorsers naast veldhakselaars nu ook tractoren en aanhangwagens geleiden. Dit unieke systeem is nu ook beschikbaar voor veldhakselaars en tractoren, om de controle over te nemen tijdens het lossen van andere gewassen.

Machine Synchronisatie kwam in 2012 op de markt, en John Deere is nog steeds de enige leverancier van een geïntegreerd systeem. De technologie is vooral ook nuttig tijdens nachtelijke werkzaamheden en lange werkdagen. Dankzij de op een Global Navigation Satellite System (GNNS) gebaseerde synchronisatie kunnen oogstmachines nu automatisch de snelheid en rijrichting van tractoren en aanhangwagens ten opzichte van de oogstmachine regelen. Machine Synchronisatie maakt het oogsten zo veiliger en vermindert de stress voor de bestuurders. Daarnaast voorkomt het verspilling tijdens het lossen, en beschadiging van materieel en gewassen, zelfs bij hogere rijsnelheden.

De technologie wordt niet alleen toegepast op maaidorsers, maar ook op alle andere oogstwerkzaamheden waarbij het gewas doorlopend in aanhangwagens wordt gestort. Daarom biedt John Deere Machine Synchronisatie nu ook aan voor gebruik op zelfrijdende veldhakselaars en tractoren. Vooral klanten die werken met getrokken oogstmachines voor het oogsten van aardappelen, wortelen en groenten zullen deze geavanceerde technologie kunnen benutten. Het systeem biedt ook aanzienlijke ondersteuning en productiviteitswinst bij het planten van groentegewassen.

Voor gebruik van Machine Synchronisatie zijn JDLink-telematica, een StarFire-satellietontvanger en een Gen4 Premium display met automatische activering vereist. De meeste klanten selecteren deze componenten via de fabriek wanneer ze een nieuwe tractor en/of zelfrijdende machine bestellen. De componenten kunnen echter ook achteraf geïnstalleerd worden. Neem contact op met uw lokale John Deere dealer voor meer informatie.

Onze Nieuwsberichten

Ontdek hier de laatste nieuwigheden over onze activiteiten en ons gamma landbouw en tuinbouwmachines.

januari 21e, 2021

More mowing fun in your garden

A well-maintained lawn is always a pleasant sight, and never more so than now. John Deere is introducing new features to its X100 Series range of lawn tractors for 2021, along with updates to the X300 and X500 Series, and three new ZTrak zero-turn mowers.

januari 25e, 2021

Digital precision with new app

Solorrow start-up and John Deere collaborate

COBELAL BV – Cofabel
Aarschotsesteenweg 84, 3012 Leuven (Wilsele)
BTW BE 0408.456.706
RPR Leuven